2022. aug 25.

Ne hagyja, hogy az alvási apnoe irányítsa az életét

írta: Németh Seo József
Ne hagyja, hogy az alvási apnoe irányítsa az életét

Ne hagyja, hogy az alvási apnoe irányítsa az életét

 

Mindig fáradtnak érzi magát, miután megpróbált 8 órát aludni? A partnere panaszkodik, hogy minden éjjel horkol? A saját horkolása még Önt is felkeltette? Lehet, hogy alvási apnoéban szenved, de ne aggódjon. A következő cikk segít abban, hogyan birkózzon meg ezzel a problémával.

Dohányzik vagy alkoholt fogyaszt? Mindkettő negatív hatással van az alvás közbeni légzésre. Ha ezeknek a szokásoknak az elhagyása nem lehetséges, csak ne tegye, mielőtt lefekszik aludni.

Próbáljon meg leszokni a cigarettáról és az alkoholfogyasztásról, ha alvási apnoéban szenved. Mind a dohányzás, mind az ivás elősegíti a pihenést ezek a szokások negatív hatással vannak a légutakra, ami alvási apnoét és túlzott horkolást okoz. Ezeknek a szokásoknak a leszokása lehet a jövő.

Ha alvási apnoe miatt CPAP készüléket írtak fel Önnek, használja azt legalább négy órán át éjszakánként. Sok betegnek kezdetben nehéz lehet hozzászokni a CPAP készülék használatához. Ha kezdetben nehéz és nehezen alkalmazkodik, akkor csak 4 órán keresztül használja egyszerre.

Próbáljon ki valami más lehetőséget is az altatókon kívül. Az altatók csak ellazítják a torokizmokat a torokban. Más negatív hatásokat is kiválthatnak. Konzultáljon kezelőorvosával, hogy mit tehet, hogy úgy tudjon elaludni, hogy ne veszélyeztesse a légzési szokásait.

Sok alvási apnoéban szenvedő ember háton alszik. A háton alvás a torok beszűkülését okozhatja, ami elzárja a légutakat. Ha hajlamos a hátán feküdni alvás közben, próbálja meg párnákkal megtámasztani magát.

Ha alvási apnoéban szenved és utazik, mindenképpen vigye magával a CPAP készüléket a poggyászában. Egyetlen éjszakát sem szabadna CPAP nélkül töltenie. A készülék beszerzésekor legyen egy párnázott utazótáskája. Használja ezt a könnyű utazáshoz a CPAP készülékével, amikor csak utazik.

Ha CPAP készüléket használ az alvási apnoe kezelésére, ne hagyja hátra a CPAP-készüléket. A CPAP-készülékének és a maszknak mindig Önnel kell lennie, akár kórházba kerül, akár a sürgősségi osztályra látogat. ez csökkenti az otthonától való távollét okozta stresszt, és sokkal elviselhetőbbé teszi a CPAP-terápia folytatását.

Az alvási apnoe tünetei rosszabbak lehetnek, ha Ön is allergiás., az Ön állapota már alvás közben is légzési nehézségeket okoz. Tényleg nincs szüksége semmi másra, ami alvás közben zavarja a légzését.

Ennek a cikknek az elolvasása volt az első lépés az alvási apnoe kezelésében. Ez egy olyan fontos lépés, amelyet sokan figyelmen kívül hagynak. Ezáltal jobban fogja érezni magát, és jobban fog tudni aludni.

daráló gép, betonvas hajlítás, betongyár, térkő vágó, használt térkő eladó, eladó használt betonkeverő pest megye, eladó használt betonkeverő, dwm, színes beton

 

1. daráló gép

2. betonvas hajlítás

3. betongyár

4. térkő vágó

5. használt térkő eladó

6. eladó használt betonkeverő pest megye

7. eladó használt betonkeverő

8. dwm

9. színes beton

daráló gép, betonvas hajlítás, betongyár, térkő vágó, használt térkő eladó, eladó használt betonkeverő pest megye, eladó használt betonkeverő, dwm, színes beton

 

Szólj hozzá

Ne hagyja daráló gép térkő vágó betonvas hajlítás betongyár használt térkő eladó eladó használt betonkeverő dwm színes beton eladó használt betonkeverő pest megye hogy az alvási apnoe irányítsa az életét