2019. aug 14.

Könnyű válaszok a nehéz vízvezeték-szerelési kérdésekre

írta: Németh Seo József
Könnyű válaszok a nehéz vízvezeték-szerelési kérdésekre

Könnyű válaszok a nehéz vízvezeték-szerelési kérdésekre

 

A saját vízvezeték-szerelés kipróbálása nehéz és megfélemlítő lehet. Olyan sok dolgot kell tudni, és úgy tűnik, hogy könnyű lenne valamit véletlenül megtörni, és a problémát még rosszabbá tenni. A megfelelő vízvezeték-szerelési problémák kezelése azonban a megfelelő ismeretekkel könnyű lehet. Olvassa el néhány, a vízvezetékkel kapcsolatos kérdések megoldására és elkerülésére vonatkozó gyakorlati tippeket.

Kerülje a vízvezeték-problémákat! Ne állítsa le a WC-t! Néhány általános elem, amely megállítja a WC-t, a következők: játékok, haj, papírtörölközők, fogamzásgátló cikkek és női személyes termékek. Ne mossa le ezeket a tárgyakat a WC-vel - kivéve, ha az utasítások másként szólnak! Ezek megállíthatják a WC-jét - annyira, hogy semmi más nem működik - kivéve a vízvezeték-szerelő hívását!

A vízvezeték-projektek megkezdése előtt kapcsolja ki a fő vízellátást. A vízkárosodások a legdrágább kijavíthatók. A sérülések minimalizálása érdekében kapcsolja ki a fő vízellátást, valamint az esetleges elzáró szelepeket, ahol dolgozik. Ez később sok nehézséget megtakarít.

Ha egy cső lefagy, akkor ügyeljen arra, hogy zárja le a vizet. Ez megakadályozza a cső eltörését, és súlyos károkat okozhat otthonának. Ügyeljen arra, hogy zárja le a vizet a főszelepnél, majd nyissa ki a befagyott csőhöz legközelebb eső csapot, hogy kifolyhasson kiolvadás közben.

Ha problémái vannak azzal, hogy a vízvezeték-szerelvény ütköző hangot ad, amikor kikapcsolja, ellenőrizze a víznyomást. Bármikor, amikor a víznyomás meghaladja a 80 PSI-t, extra vízzajt fog hallani. Ez könnyen megoldható nyomáscsökkentő szelep beszerelésével, amelyet a legtöbb háztulajdonos megtehet.

A víz pazarlásának elkerülése és a potenciálisan magas vízszükséglet elkerülése érdekében rendszeresen ellenőrizze otthonában, hogy nincs-e szivárgó csaptelepek. Javítsa ki az azonnal észlelt szivárgásokat. Lehet, hogy saját kezűleg meg is javíthatja a javítást, de ha nem, akkor a javítás elvégzéséhez szükség lehet vízvezeték-szerelő szolgáltatására.

A mosogatóhelyen belüli szemetes tisztítása jelentősen meghosszabbítja annak élettartamát. Tiszta tartása érdekében használjon edényszappan, cseresznye gödrök és citromhéj keverékét, amelyek megőrzik az ártalmatlanságot és friss illatot.

A szemétlerakást mindig tisztán tartsa. Ezt többféle módon megteheti. Öntsön egy kis mosogatószert és hagyja, hogy néhány percig folyjon a hulladékkezelés hideg vízzel. Ügyeljen arra, hogy rendszeresen fusson, ha nem, akkor rozsdát okozhat. A kellemetlen szagok kiküszöbölésére őrölje meg a citrom- vagy más citrushéjat. A megsemmisítés falait megtisztíthatja apró gyümölcsdarabok vagy tojáshéj őrlésével.

A WC-vel kapcsolatos alapvető problémák gyors megoldást jelenthetnek a legvadabb amatőr vízvezeték-szerelőkre is, és érdemes megkísérelni, ha időt fordíthat a probléma kutatására. Keresse meg a szükséges alkatrészeket vagy alkatrészeket a helyi hardveráruházból, és kérjen támogatást a megfelelő telepítéshez.

Hideg éghajlati területeken a vízvezeték-rendszer csövei néha lefagynak. Megolvaszthatja őket vízvezeték-szerelő hívása nélkül. A folyamat megkezdése előtt nyissa ki a csapot, és kezdje el a csaptelephez legközelebb a kiolvadást, majd mozogjon a vonal mentén a szakaszok kiolvadásakor. Az egyik módszer, hogy a csövet nehéz törülközővel vagy zsákvászonnal tekerje le, majd forró vizet öntsön rá, és tegyen egy vödröt alatta, hogy elkapja a vizet.

Mint láthatja, a vízvezeték-problémák megoldása nem olyan nehéz, ha tudja, mit csinál, vagy ha megfelelő tanácsokkal rendelkezik. Ha jól tájékozott, sok pénzt takaríthat meg Önnek. Jegyezzék fel, amit megtanultak ebben a cikkben, és nézze meg, mennyire könnyű megoldani a saját vízvezeték-problémáit, vagy legalább biztosítani kell, hogy jó szolgáltatást kapjon egy szakembertől.

Szólj hozzá

Könnyű válaszok a nehéz vízvezeték-szerelési kérdésekre